De eerste schooldag
Door: Wim
Blijf op de hoogte en volg Wim
08 September 2018 | Rusland, Maloyaroslavets
Een school in Rusland is een soort combinatie van een Nederlandse basisschool en middelbare school. Er zijn 11 klassen en kinderen gaan erheen vanaf hun 6e tot hun 17e jaar. Anna is mentor van klas 5B, deze kinderen zijn ongeveer 10 a 11 jaar.
Na de officiële opening van de directeur, een toneelstukje en een welkom van de oudste kinderen aan de jongsten, gingen de kinderen en ouders van klas 5B mee naar Anna's lokaal om kennis met haar te maken. Het blijkt een hele leuke en enthousiaste groep te zijn.
's Avonds hebben Anna en ik een house warming georganiseerd voor andere deelnemers van het lerarenprogramma, er zijn er meer op Anna's school en andere scholen in deze regio. Het was erg gezellig en ook interessant om te horen waar alle mensen vandaan komen; uit vele regio's in Rusland, maar ook uit een paar andere landen.
Gister (vrijdag) had Anna de kinderen van haar klas een verrassing beloofd. Deze verrassing was een watermeloen, die ik kwam brengen. De meloen viel in goede aarde, maar ook een Nederlander vonden ze super interessant. Dit was hun kans om mij te onderwerpen aan een spervuur van vragen; zo vaak komt er geen buitenlander op hun school. "Wat is je lievelingskleur?", "Welk voetbalteam vind je leuk?", "Wat vind je van Harry Potter?", "Wat vind je de beste Pokémon?". Aan de nieuwsgierigheid van deze kinderen kwam geen eind. Het was ontzettend leuk en heel goed voor mij om zoveel Russisch te spreken over niet hele ingewikkelde onderwerpen.
Ik heb een paar foto's van de afgelopen week toegevoegd.
Het schooljaar is goed begonnen :)